Ergonomische zadelkruk voor tandarts en mondhygiënist
Als tandarts, mondhygiënist en andere mondzorg professional heb je een grote kans dat je last krijgt of al hebt van fysieke klachten bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. Om je werkzaamheden goed uit te voeren wring je jezelf in allerlei bochten en dat veroorzaakt onnodige druk en spanning op de spieren in je rug en nek.
Zo’n 65% van de tandartsen en zelfs 90% van de mondhygiënisten ervaart fysieke klachten bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. Uit onderzoek is gebleken dat dit zelfs de belangrijkste reden is voor tandartsen om eerder te stoppen met werken (Brown, 2010).
Met een ergonomische zadelkruk helpen wij jou om je werkhouding te verbeteren en rugklachten te voorkomen.
Onze kracht is de persoonlijke benadering. We komen naar jullie toe en combineren jullie wensen met onze kennis. Uit ervaring weten wij dat iedereen en iedere situatie anders is. Door op locatie samen de oplossing te vinden verliezen we zo min mogelijk van jullie kostbare tijd. Of het nu gaat om aantallen of om één enkel stuk, wij streven naar de beste invulling voor u. Met als resultaat: ergonomie op iedere werkplek.
Ons ruime assortiment zadelkrukken bevat de meest gebruikte zadelkrukken door tandartsen in Nederland! Bekijk ons assortiment dental zadelkrukken hier!
Twijfel je of een zadelkruk wat voor jou is? Vraag een gratis en vrijblijvende proefplaatsing aan en ervaar het zelf!
Ergonomie in de praktijk!
Goed zitten, kantel je bekken
Plaats allereerst de voeten stevig, op heupbreedte, op de grond. Stel de zithoogte zo in dat de heuphoek minimaal 110 graden is, hierdoor kantelt je bekken naar voor. Dit zorgt ervoor dat de wervelkolom in de natuurlijke stand (S-vorm) komt. Hierdoor zit je ontspannen in een actieve houding. De optimale heuphoek bij het gebruik van een zadelkruk is 135 graden, de belasting is dan het minst terwijl het gewicht evenwichtig verdeeld wordt over het zitoppervlakte van het zadel en de voeten. De rug mag 10-20 graden naar voren buigen, maar voorkom (latero)rotatie. Om de S-vorm goed in stand te houden en de druk op de onderste tussenwervelschijven te verminderen, dient u de buikspieren licht aan te spannen. Werk altijd dynamisch en wissel houdingen af.
Iedere uitvoering kan gecreëerd worden
Door het samenvoegen van componenten kunnen wij vrijwel iedere uitvoering creëren. We denken graag met je mee om de perfecte oplossing voor jou te realiseren. Zo maken wij voor iedere toepassing de juiste ergonomische kruk!
Werkt u al met een zadelkruk? Dan hebben we wat handigheidjes op een rij gezet.
- Zet je voeten op heupbreedte plat op de grond.
- Zet het computerscherm op ooghoogte.
- Zorg dat het beeldscherm recht voor je staat.
- Zorg dat je regelmatig even je spieren ontspant.
- Haal je patiënten zelf op uit de wachtkamer.
- Positioneer het hoofd van de patiënt ‘op schoot’.
- Werk met uw onderarmen licht geheven, 10 tot 25°.
- Plaats het werkveld symmetrisch voor je borst.
- Geef voorlichting en instructies staand.
- Vergeet je werk en sport in je vrije tijd!
Het is belangrijk dat je buiten werk om met je gezondheid bezig bent. Door regelmatig te sporten en veel te bewegen versterk je je spieren. Hierdoor neem je tijdens het werk gemakkelijker een goede zithouding aan en zullen je spieren zich sneller herstellen na belasting.
Op zoek naar een dynamische werkhouding? Het Balance mechaniek biedt de uitkomst!
Het Balance mechaniek laat je als het ware “balanceren” zodat je een actieve en dynamische zithouding krijgt. Dit bevordert je bloedsomloop. Bovendien train je je rug- en buikspieren. Kortom, een ergonomische work-out terwijl je zit.
Zelf testen? Dat kan, vraag een gratis en vrijblijvende proefplaatsing aan!
Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Bel gerust 0252-221022 of vul een contactformulier in.